[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 24، شماره 1 - ( بهار 1385 ) ::
جلد 24 شماره 1 صفحات 128-134 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقایسه ای استحکام میکرو برشی S.E Bond در نواحی مختلف عاج دندان شیری
دکتر بهشته ملک افضلی* 1، دکتر امیر قاسمی، دکتر شیوا رضوی
1- ، beheshtehm@yahoo.com
چکیده:   (20516 مشاهده)

زمینه و هدف: برای انتخاب یک ماده ترمیمی دندان پزشک باید معیارهای متعددی را برای هر موقعیت در نظر داشته باشد. یکی از این معیارها و ویژگی ها، استحکام باند میان ماده ترمیمی و دندان می باشد. برقراری باند مستحکم و دایمی به مینا و عاج، ویژگی مطلوب یک ماده ترمیمس است که از ریزنشت و عواقب مضر آن جلوگیری می کند. بنابراین این مطالعه با هدف مقایسه استحکام میکروبرشی ناحیه ای S.E Bond به عاج دندان های شیری انجام شد.

مواد و روش ها: در این تحقیق تجربی که از نوع controlled trial می باشد تعداد 20 عدد دندان کانین شیری که فاقد هر گونه پوسیدگی، شکستگی و آنومالی ساختاری بودند، کشیده شده، پس از ضد عفونی کردن، در داخل سالین در دمای اتاق نگهداری شدند. هر دندان از طریق ground section به صورت باکولینگوالی به دو نیمه تقسیم شد. از بین دو نیمه مزیالی و دیستالی حاصل، یکی از آن ها به صورت تصادفی برای بررسی انتخاب شد. کامپوزیت رزین (Ap-x: A2) در داخل mircro bore tygon tubing با ارتفاع 1 mm و قطر داخلی 0.7 mm قرار گرفته، پک شد. پس از این که self-etch primer (طبق دستور کارخانه مصرفی) بر روی عاج ناحیه انسیزال و سرویکال (سمت باکال) به کار رفت، tygon tube های محتوی کامپوزیت بر روی این نواحی قرار داده شده، به مدت 40 ثانیه کیور شدند. Microshear bond strength از طریق دستگاه microshear تعیین و mode of failure نیز توسط استریومیکروسکوپ بررسی شد. همچنین از نواحی انسیزال و سرویکال کانین های شیری دو نمونه به صورت تصادفی به منظور بررسی توبول های عاجی در این نواحی توسط SEM انتخاب شد. در نهایت از آن جا که آزمونKolmogorov-smirnov توزیع داده ها را نرمال نشان داد از آزمون student t test جهت تجزیه و تحلیل داده ها و جهت بررسی متغیر mode of failure از آزمون chi-square استفاده شد.

یافته ها: مشاهدات SEM آشکار ساخت که توبول های عاجی در هر دو ناحیه انسیزال و سرویکال به صورت مایل می باشند، بنابراین هیچ اختلافی در جهت توبول های عاجی میان دو ناحیه وجود نداشت. میانگین microshear bond strength در ناحیه انسیزال برابر با 33.88 ± 10.67 MPaو در ناحیه سرویکال برابر با 28.79 ± 11.72 MPa بود. Adhesive failure نیز فراوان ترین mode of failure مشاهده شده در هر دو گروه بود.

نتیجه گیری: microshear bond strength با استفاده از S.E Bond هیچ اختلاف آماری معنی داری میان عاج دو ناحیه انسیزال و سرویکال دندان شیری نشان نداد.

واژه‌های کلیدی: استحکام باند میکروبرشی، عوامل باندینگ عاج، دندانهای شیری، SEM
متن کامل [PDF 385 kb]   (1691 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۸۵/۶/۱۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Malekafzali B, Ghassemi A, Razavi S. Comparison of regional microshear bond strength of S.E Bond to primary teeth dentin. J Dent Sch. 2006; 24 (1) :128-134
URL: http://jds.sbmu.ac.ir/article-1-82-fa.html

ملک افضلی بهشته، قاسمی امیر، رضوی شیوا. بررسی مقایسه ای استحکام میکرو برشی S.E Bond در نواحی مختلف عاج دندان شیری. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی. 1385; 24 (1) :128-134

URL: http://jds.sbmu.ac.ir/article-1-82-fa.html



دوره 24، شماره 1 - ( بهار 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی Shahid Beheshti University Dental Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3855