[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 22، شماره 4 - ( زمستان 1383 ) ::
جلد 22 شماره 4 صفحات 633-643 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی رابطه میکروارگانیسم های گرم منفی بی هوازی با بوی بد دهان
دکتر جمیله‌بیگم طاهری* 1، دکتر فاطمه فلاح، دکتر زیبا ملکی، دکتر محمدعلی اوصیاء
چکیده:   (10143 مشاهده)

سابقه و هدف: هالیتوزیس بوی نامطبوعی است که همراه هوای بازدم خارج می شود و بیش از 50 درصد افراد جامعه درگیر این مشکل هستند. نقش باکتریهای بی هوازی در ایجاد این بوی بد شناخته شده است. از آنجائیکه باکتریهای مسوول، همچنین فعل و انفعالاتی که باعث بوی بد دهان می شوند کاملا شناخته نشده اند، انجام تحقیقات در این زمینه ضروری است. هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط میکروارگانیسمهای گرم منفی بی هوازی با بوی بد دهان می باشد.

مواد و روشها: در این تحقیق تحلیلی که از نوع case control می باشد، تعداد 61 نفر شامل 34 نفر با بوی بد دهان و 27 نفر در گروه کنترل مراجعه کننده به بخش بیماری های دهان دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی بر اساس تست ارگانولپتیک بوسیله دو دندانپزشک مورد ارزیابی قرار گرفتند. جهت مطالعات میکروبیولوژی از سطح پشتی خلف زبان بوسیله یک سواب چوبی نمونه برداشته شده، سریعاً به محیط تایوگلیکولات مایع منتقل شد. نمونه ها پس از انکوباسیون در دمای 37?C به مدت 48-24 ساعت در محیط های مک کانکی، بلاد آگار، شکلات آگار و نوترینت آگار کشت داده شدند. از تستهای لابراتواری مناسب مانند کاتالاز، مانیتول، ژلاتیناز، اکسیداز و Dnase جهت تشخیص افتراقی باکتری های کشت داده شده، استفاده شد. نتایج تحقیق با استفاده از آزمون های دقیق فیشر، chi square،T test وMann-Whitney u test ارزیابی شدند. همه تستها دو دامنه بودند و آلفا 0.05 در نظر گرفته شد.

یافته ها: میکروارگانیسمهای گرم منفی بی هوازی مطلق در 24 نمونه گروه مورد (70.1%) و 11 نمونه گروه کنترل (40.7%) کشت داده شدند که این تفاوت معنی دار بود (OR=5.3 و P=0.036). 31 نمونه در گروه مورد (91.2%) و 24 نمونه در گروه کنترل (88.9%) از نظر انواع دیگر باکتریهای گرم منفی بی هوازی مطلق و یا اختیاری دارای کشت مثبت بودند، (OR=3.3 و P=0.083). تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه مورد مطالعه از نظر کشت مثبت برای فوزوباکتریوم، باسیلهای فوزیفرم، پره وتلا، هموفیلوس، اسپیریلیوم و کینگلا بدست نیامد، اما در مورد باکتروئید (OR=3.3 و P=0.083) و نایسریا (OR=4.0 و P=0.084) تفاوت وجود داشت.

نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد که بین میکروارگانیسمهای گرم منفی بی هوازی مطلق با بوی بد دهان ارتباط وجود دارد.

واژه‌های کلیدی: میکروارگانیسم های گرم منفی بی هوازی، بوی بد دهان، سطح پشتی زبان
متن کامل [PDF 287 kb]   (3693 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۸۵/۶/۱۵
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri J B, Fallah F, Maleki Z, Oosia M A. The relationship between halitosis and gram-negative anaerobic bacteria in oral cavity. J Dent Sch. 2005; 22 (4) :633-643
URL: http://jds.sbmu.ac.ir/article-1-387-fa.html

طاهری جمیله‌بیگم، فلاح فاطمه، ملکی زیبا، اوصیاء محمدعلی. بررسی رابطه میکروارگانیسم های گرم منفی بی هوازی با بوی بد دهان. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی. 1383; 22 (4) :633-643

URL: http://jds.sbmu.ac.ir/article-1-387-fa.html



دوره 22، شماره 4 - ( زمستان 1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی Shahid Beheshti University Dental Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3855