[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 22، شماره 4 - ( زمستان 1383 ) ::
جلد 22 شماره 4 صفحات 557-566 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر HEMA بر استحکام باند برشی باندینگ مینایی به عاج پس از یک سال
دکتر رویا امینیان*1، دکتر گلرخ سعیدی
چکیده:   (5785 مشاهده)

سابقه و هدف: در سالهای اخیر استفاده از مواد ترمیمی رزینی همرنگ دندان همگام با افزایش توجه بیماران و دندانپزشکان به زیبایی دندانها افزایش یافته است. یکی از بزرگترین مشکلات استفاده از این مواد، عدم چسبندگی به عاج است که استفاده از رزینهای هیدروفیل راه حل پیشنهادی این مشکل می باشد. یکی از این رزینها که مورد توجه محققان قرار گرفته،HEMA می باشد. لذا این تحقیق با هدف بررسی تاثیر HEMA در افزایش استحکام باند برشی رزینهای هیدروفوب باندینگ مینایی به عاج غیر زنده در شرایط invitro، بعد از یکسال نگهداری نمونه ها انجام شد.

مواد و روشها: مطالعه به روش تجربی روی 36 دندان پرمولر سالم انجام شد. دندانها بصورت تصادفی ساده در 4 گروه 9 تایی قرار گرفته و آماده سازی شدند. در گروه اول پرایمر محلول 35 درصد HEMA و استون، در گروه دوم پرایمر محلول 35 درصد HEMA و آب و در گروه چهارم پرایمر اسکاچ باند چند منظوره استفاده شد. سپس در گروه اول و دوم باندینگ مینایی و در گروه چهارم از adhesive موجود در بسته اسکاچ باند چند منظوره مورد استفاده قرار گرفت. در گروه سوم بعد از اچ کردن، سطح دندانها کاملا خشک شد و بعد باندینگ مینایی روی سطح قرار داده شد. سپس سیلندرهای کامپوزیتی در ابعاد یکسان روی ناحیه باند شدند. نمونه های آماده شده بعد از یک سال نگهداری در آب مقطر در دمای اتاق 1000 بار تحت سیکل حرارتی 55˚C و 5˚ قرار گرفتند. سپس آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون Tukey در مورد داده صورت گرفت. در مرحله بعدی استحکام باند برشی توسط دستگاه Instron اندازه گیری شد.

یافته ها: نتایج نشان داد که بیشترین استحکام مربوط به گروه HEMA و استون (3.52 ±25.21) بود و بعد از آن به ترتیب گروههای اسکاچ باند (1.6 ±23.55)،HEMA و آب (5.6 ±14.31) و باندینگ مینایی (2.61 ±4.25) بیشترین استحکام باند برشی را نشان دادند. آزمون آنالیز واریانس یکطرفه نشان داد که این اختلاف از نظر آماری معنی دار است (P<0.0001). آزمون مقایسه های متعدد Tukey نیز نشان داد که گروه HEMA و آب با سه گروه تفاوت آماری معنی داری داشت. گروه اسکاچ باند و گروه HEMA و استون با یکدیگر اختلاف آماری معنی داری نداشتند ولی با سایر گروهها تفاوت آماری معنی داری نشان دادند.

نتیجه گیری: پس از یکسال نگهداری نمونه ها در آب مقطر و انجام سیکلهای حرارتی باند گروههای HEMA و استون،HEMA و اسکاچ باند در حد مطلوبی است اما در گروه باندینگ مینایی کاهش شدید استحکام باند مشاهده می شود.

واژه‌های کلیدی: HEMA، استحکام باند برشی، عاج، Invitro
متن کامل [PDF 158 kb]   (1360 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۸۵/۶/۱۵
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aminian R, Saeedi G. Effect of HEMA on shear bond strength of enamel bonding to dentin after 1 year . J Dent Sch. 2005; 22 (4) :557-566
URL: http://jds.sbmu.ac.ir/article-1-378-fa.html

امینیان رویا، سعیدی گلرخ. بررسی تاثیر HEMA بر استحکام باند برشی باندینگ مینایی به عاج پس از یک سال. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی. 1383; 22 (4) :557-566

URL: http://jds.sbmu.ac.ir/article-1-378-fa.html



دوره 22، شماره 4 - ( زمستان 1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی Shahid Beheshti University Dental Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3921